Sammenhæng mellem fysisk aktivitet & humør

Det er alment anerkendt at motion og fysisk aktivitet kan være med til at forbedre dit humør, og generelle sindstilstand. Dog kan det være svært helt præcist at se hvilken effekt det har.

Det er en af grundende til at MindMotion app’en har både humørfunktion og skridttæller indbygget, samt muligheden for at se udviklingen af begge dele på den samme kurve. Det kan også gøre det nemmere at opsætte nye mål for hvor meget fysisk aktivitet man selv skal udøve, for at det har en effekt.

Så hvad enten man har et travlt arbejdsliv, er gået ned med stress eller lider af depression, kan MindMotion hjælpe med at give et billede af hvad der virker for dig, i forhold til at blive i bedre humør. Her behøver du ikke finde ud af hvad der generelt skal til, men direkte se hvad der fungerer for dig, blot ved at observere din egen udvikling med håndgribelige fakta

Faktisk viser senere års forskning (Psychosomatic Medicine, 2007), at motion har omtrent samme effekt som antidepressiv medicin. Og man behøver ikke være deprimeret eller have nogen form for diagnose for at det kan have en effekt for en selv.

Og modsat vægttab, opbygning af muskler eller en god kondition tager det ikke lang tid for effekten af den fysiske aktivitet, viser sig i forhold til dit humør. Nej det mærkes som regel kort tid efter.

Har du brugt MindMotion, eller andet velfærdsteknologi, og kan se en sammenhæng mellem udviklingen af dit humør, og din fysiske aktivitet hører vi meget gerne fra dig.